Ni har säkert läst nyheten om de belgiska studenterna som nekades att flyga med Ryanair.

Vi har inte ens skrivit om händelsen, vi börjar helt enkelt tröttna på Ryanair. Men den finns att läsa om på Svenska Dagbladet, till exempel.

Allt började med att en av studenterna vägrade att betala Ryanairs monstruösa avgift för väskövervikt, vilket ledde till bråk och tjafs och i sin tur till att Ryanair tvingade ett hundratal studenter att kliva av planet.

Ryanair har, i vanlig ordning, fått utstå massiv kritik för sitt sätt att hantera sina kunder och i vanlig ordning har kritiken runnit av lågprisbolaget som ingenting.

Fast en ovanlighet har händelsen gett upphov till.

Ryanair, som vanligtvis vägrar att ha någon som helst närvaro i sociala medier, har låtit posta den här videon på Youtube. Inte för att be om ursäkt, utan för att lite sådär i smyg håna studenterna ifråga och visa hur man packar en väska på rätt sätt.

Fascinerande. Ryanair gör verkligen precis tvärtemot vad andra, mer normalt fungerande företag, skulle göra när det gäller pr och kundvård.

Men, visst är det intressant att äntligen få se hur hur en väska ska packas enligt Ryanair? Och lite imponerande.

Samtidigt går det inte att låta blir att undra: vad händer om man råkar packa boardingkortet längst ner?

Förmodligen betalar man hellre straffavgiften på 400 kronor för att få ett nytt utskrivet på flygplatsen, än att göra om den där packningen.

Kommentarer

kommentarer