Embraer 120

Vill du uppleva USA utan att tillbringa dagar på motorvägarna? Då kan du ”flygkryssa” istället, flyga landet runt med privatflyg.

Resebyrån Albatros har chartrat ett litet flygplan, en Embraer 120 som tar 30 passagerare, och säljer en tio dagar lång rundresa i USA som man kallar ”flygkryssning”.

Resan går i de nordöstra delarna. Den startar och slutar i New York City och innehåller till exempel Niagarafallen, Washington, Toronto i Kanada och ett besök hos amishfolket i Pennsylvania.

Albatros räknar med att resenärerna tillbringar tre timmar i luften på en resa som skulle ta 22 timmar längs vägen. Dessutom blir det mindre köer och krångel till och från flyget, eftersom små flygplatser används.

– Vi kan helt enkelt köra bussen direkt in på landningsbanan och fram till flyget. Gästerna går ombord och så lättar flyget bara några minuter senare, säger Albatros Travels presschef Steen Albrechtsen.

Priset då? Faktiskt inte så dyrt som ordet ”privatflyg” ger anledning att tro. Resan kostar 19 900 kronor inklusive flyget mellan Stockholm (eller Köpenhamn) och New York.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer