Reseappar till Iphone och andra telefoner, har vi skrivit om både en och två gånger. Nu har Ipad landat i Sverige och om du skaffar en ”padda” åker den naturligtvis med på nästa resa. Men vilka appar ska du ha? Görans bästa tips får du under vinjetten ”Resepaddan”.

Ipadapp XE Currency

XE Currency

Min Ipad kostade 729 dollar när jag köpte den i USA. Jag gjorde ett överslag i huvudet, där i butiken i Vermont, och kom fram till det borde bli cirka 5000 svenska kronor. Nära, priset blev 4885 kronor, men om jag redan hade haft en Ipad hade jag inte behövt gissa.

För det saknas verkligen inte valutakonverterare i apparnas värld, tvärtom. De flesta kostar några kronor, några är gratis.

Min, och många andras, favorit är XE Currency. Den är lättanvänd och blixtsnabb, men framförallt gillar jag kalkylatorfunktionen. Tappa på en valuta så får du upp en räknare för just den valutan, ändra till önskat belopp och tryck på summa, så ändras värdet i alla andra valutor du valt att lägga in.

Namn: XE Currency
Vad den gör: konverterar valutor
Funkar offline: ja, den använder senast uppdaterade valutakurser.
Pris: Gratis
Ladda ner: på den här sidan i App Store.

Kommentarer

kommentarer