Reseappar till Iphone och andra telefoner, har vi skrivit om både en och två gånger. Nu har Ipad landat i Sverige och om du skaffar en ”padda” åker den naturligtvis med på nästa resa. Men vilka appar ska du ha? Görans bästa tips får du under vinjetten ”Resepaddan”.

Vings Värld i Ipad (Fotomontage: BortaBra.se)

Vings Värld

Vings inspirationsmagasin ”Vings Värld” har bara funnits i App Store i några timmar när jag skriver det här. Jag använt den senaste halvtimmen till att bläddra, läsa, titta på filmer och bildspel, och lyssna på ljudklipp.

För allt det där finns i Vings Värld. Precis som det ska vara i en fullfjädrad Ipadtidning tar Ving det bästa av webbens möjligheter och bakar ihop med formen från traditionellt tidningsläsande. Resultatet är riktigt imponerande.

Vings Värld är faktiskt en av de bästa svenska Ipadtidningarna som släppts hittills – och jag har kollat in de flesta.

Ipadtidningen uppfyller med råge de mål Ving haft med projektet: att ”skapa en inspirerande upplevelse” och samtidigt visa att företaget är i ”framkant med tekniska lösningar”, som Lisa Rönnberg, webbansvarig på Ving, säger i ett pressmeddelande.

Ving visar vad jag har haft på känn, att Ipad är en fenomenal plattform för att ge tidningsläsare ett rejält resesug. Det gäller bara att utnyttja alla de häftiga möjligheter som Ipaden ger. Och det har Ving verkligen gjort.

Extra plus också för Värmeguiden.
Tjänsten visar temperaturen på olika resmål runt om i världen och finns bara i Ipadversionen av Vings Värld, inte i papperstidningen.

Bara Värmeguiden i sig gör det värt att ladda ned ”Vings Värld”. Men med tidningen på plats i paddan finns risk att du blir sittande en stund.

Namn: Vings Värld
Vad den gör: Skruvar upp ditt resesug till maxnivåer.
Funkar offline: Ja.
Pris: Gratis.
Ladda ner:den här sidan i App Store.

Kommentarer

kommentarer