Reseappar till Iphone och andra telefoner, har vi skrivit om både en och två gånger. Nu har Ipad landat i Sverige och om du skaffar en ”padda” åker den naturligtvis med på nästa resa. Men vilka appar ska du ha? Görans bästa tips får du under vinjetten ”Resepaddan”.

Ipad Hotels HD

Hotels HD

Tanken var egentligen att tipsa om Ipadappen från Booking.com som jag använt en tid och tycker funkar riktigt bra. Men när jag kollade App Store för att se om det fanns några utmanare, dök Hotels HD upp.

Hotels HD är en helt ny bekantskap, men visar sig faktiskt vara aningen vassare än den konkurrerande appen från Booking.com. Sökrutan är enkel och intuitiv, den förstår att automatisk byta utcheckningsdatum till en dag senare än inmatat incheckningsdatum, något som borde vara en självklarhet i både hotell- och flygsökmotorer, men inte alltid är det.

Hotellen presenteras på en stor kartbild – samma upplägg som appen från Booking.com men med större karta – och hotellinformationen visas snabbt och snyggt. Hotellbilderna är stora och tydliga.

Appen är utvecklad av ett tredjepartsföretag men använder hotellsöket från välkända bokningssajten Hotels.com, så utbudet av hotell är så stort som det bara kan vara. Du kan dessutom boka hotellet direkt i appen, vilket du för övrigt kan även i appen från Booking.com.

Negativt med båda apparna är att filtreringsmöjligheterna inte är så goda som man kan begära. Webbsajternas möjlighet att söka hotell inom ett visst antal kilometer från attraktioner eller stadsdelar borde finnas i apparna också.

Testa gärna båda apparna, från Hotels HD och Booking.com, och se vad du tycker. Jag lär nog använda Hotels HD från och med nu, men den som fixar en hotellboknings-app med bättre filtreringsmöjligheter blir en vinnare.

Namn: Hotels HD
Vad den gör: Låter dig söka och boka hotell i utbudet hos Hotels.com.
Funkar offline: Nej.
Pris: Gratis.
Ladda ner:den här sidan i App Store.

Kommentarer

kommentarer