Reseappar till Iphone och andra telefoner, har vi skrivit om både en och två gånger. Nu har Ipad landat i Sverige och om du skaffar en ”padda” åker den naturligtvis med på nästa resa. Men vilka appar ska du ha? Görans bästa tips får du under vinjetten ”Resepaddan”.

Weather Channel på Ipad

The Weather Channel

Till skillnad från Iphone – och andra smarta telefoner – har Ipad ingen inbyggd funktion för att visa väder. Vill du kolla om solen skiner på ditt resmål, får du ladda ned en applikation från App Store – och det finns många att välja bland.

De flesta är FÖR avancerade, framförallt de appar som kostar pengar. Du behöver knappast trafikrapporter från amerikanska vägar eller luftfuktighet mätt med fyra decimaler. Du vill veta: temperatur och om det är regn, sol eller mulet, för ett antal dagar framåt.  Och det måste gå att ändra från fahrenheit till celcius på ett enkelt sätt (de flesta väderappar är amerikanska och har fahrenheit som grundinställning).

Ett alternativ kan vara gratisversionen av Weather+ som snyggt och överskådligt visar vädret för vald destination för fem dagar framåt. Nackdelen är att gratisversionen bara låter dig lägga in två destinationer att bläddra mellan. En annan populär väderapplikation är AccuWeather, även den finns som gratisversion.

Mitt tips blir appen från Weather Channel. Den är gratis och den ger dig resevädret snabbt, för upp till tio dagar framåt. Vill du ha mer avancerade funktioner än så, finns massor att leka med: radarkartor med olika lager (moln, temperatur, UV-index med mera), senaste väderrapporten (för vald destination) i form av videoklipp, information om årstider, stormvarningar, etcetera.

Appen har fler funktioner än du behöver, men vinner framförallt på tydlighet och användarvänlighet.

Namn: The Weather Channel
Vad den gör: visar väder och klimat, lokalt och för hela världen.
Funkar offline: Nej, du behöver uppkoppling för att få senaste prognosen.
Pris: Gratis
Ladda ner: på den här sidan i App Store.

Kommentarer

kommentarer