Snorkling i Queensland

Queensland i Australien välkomnar turister igen. Efter att ha drabbats hårt av en cyklon i början av februari öppnar nu Cairns och Whitsunday sina internationella flygplatser.

Delstaten Queensland, känd som ”the sunshine state”, är ett populärt resmål inte bara på grund av sin sol utan även sina naturupplevelser. Här finns bland annat Stora Barriärrevet och möjligheter till surfing i världsklass.

Området har dock blivit hårt drabbat av både översvämningar och nu senast en cyklon. För att återställa det som blivit förstört och för att åter locka besökare har den australienska staten beviljat ett stimulanspaket på över 60 miljoner kronor.

Redan har arbetet med att få turistnäringen på fötter givit resultat. Orterna Cairns, Palm Cove, Port Douglas, Cairns Tablelands, Daintree och Cape Tribulation har öppnat sina hotell. Fortfarande är dock det populära området kring Mission Beach stängt på grund av reparationer.

För nyfikna resenärer som har en Iphone, finns en app från Queenslands turistorganisation att ladda ner gratis i Itunes.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer