Qantas elektroniska bagtag

Qantas är inte blyga när bolaget döper sitt nya incheckningssystem till ”Next Generation”. Men med världens första elektroniska bagagelapp har de kanske fog för att kliva in i framtiden.

Qantas vill revolutionera bagagehanteringen och lanserar en elektronisk adresslapp. Idag tillverkas så kallade bagtags av papper med en streckkod och en förkortning av flygplatsnamnet som väskan har som slutdestination. Papperslappen fäst vid incheckning och rivs av vid ankomsten till destinationen.

Qantas nya bagtag är gjord av plast och är permanent. Passageraren fäster den nya adresslappen på väskan och sedan synkroniseras informationen på brickan med den på biljetten med hjälp av radiovågor. Biljetten lagras på resenärens bonuskort.

Adresslappen spar både tid för passagerarna och flygbolagets personal, och skonar samtidigt miljön från onödig pappershantering.

Än så länge fungerar Qantas nya incheckningssystem bara i Australien. Men bolaget hoppas att det ska bli så pass populärt att det kan börja användas över hela världen.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer