Paradiset finns - på Pulau Kapas (Foto: istockphoto.com/yuliang11)

Jag är allergisk mot ord som ”hemlig”, ”okänd”, eller ”ny” när det gäller öar i Asien, det vet ni som hängt med i bloggen tidigare.

Greppet att kalla en ö för hemlig bara för att den inte som Phuket nås av 400 000 chartersvenskar per år är inte bara uttjatat, det är i regel också felaktigt och borde sparas till de tillfällen när det faktiskt stämmer.

Som med Pulau Kapas i Malaysia.

Jag har varit i Malaysia fyra gånger och tycker mig ha bra koll på landet. Men Pulau Kapas har inte funnits på min radar – förrän nu.

Precis som mer kända öar som Perhentian, Tengah och Redang ligger Kapas utanför Malaysias östkust och att döma av de bilder och beskrivningar jag googlat fram kanske ett uttryck som ”okänt paradis” faktiskt kan passa ganska bra – för en gångs skull.

Nästa resa till Malaysia, då blir det Pulau Kapas.

Kolla på Tourism Malaysia och Kapas.com.my för mer info. På Reseguiden finns två foton som du får titta på på egen risk (ett och två). Jag tar inte ansvaret om du säger upp dig och bokar flyg till Malaysia imorgon.

Kommentarer

kommentarer