Apple Store Waikiki

Jag har en "gammal" iPhone, en gsm-variant inköpt i New York i februari. 

 

Under våren var det ganska kul att låta som borgvakten i Monty Python’s Holy Grail och kunna säga "Aaah, I’ve already got one you see", så fort folk snackade om iphonen som aldrig kom till Sverige. Men efter att den släpptes i somras – i 3G-version – är min liksom inte lika hipp längre.

 

Därför har jag funderat på att köpa en ny iPhone under resan, de är betydligt billigare i USA än i Sverige – även med nuvarande dollarkurs. Och, till min förvåning, finns det en Apple Store i Waikiki, 150 meter från mitt hotell. En googling visar att den öppnade för bara drygt två månader sedan.

 

Jag kilade in och kollade. Priset för en iPhone med 8 gb minne är 199 dollar plus 4,7 procent i delstatsskatt (lägre än i de flesta stater i USA, i snitt är skatten sju procent), vilket skulle ge ett pris på 2 460 kronor. 

 

Billigt, minst sagt.

 

Men, det blev tvärstopp. Det visar sig att Apple inte längre säljer telefonen utan abonnemang. Tydligen var det lite för många telefoner som fick fötter tidigare – hundratusentals har köpts i USA och sålts utomlands.

 

Och en iPhone med 24-månaders bindningstid hos AT&T är till och med sämre än Telias överpriser.

 

Den goda nyheten: jag har 2 460 kronor över att köpa hawaiiskjortor för.

Kommentarer

kommentarer