UDD demonstrerar i Bangkok (Foto: Flickr/adaptorplug)

Storbritannien, Australien och Ryssland avråder sina medborgare från att resa till Thailand, på grund av de politiska oroligheterna. Svenska UD har uppdaterat sin reseinformation, men avråder inte från resor till Thailand.

Storbritanniens utrikesdepartement beskriver situationen i Thailand som ”svårtolkad med stor risk för ytterligare blodspillan”. Brittiska medborgare avråds från resor till Bangkok om inte resan är absolut nödvändig. Liknande besked har utrikesdepartementen i Australien, Ryssland och Frankrike gett sina medborgare.

Svenska utrikesdepartementet avråder än så länge inte från resor till varken Bangkok eller övriga Thailand, men har uppdaterat sin reseinformation för landet.

UD skriver nu att svenskar ska vara extra uppmärksamma och undvika större folksamlingar och de områden där demonstrationerna äger rum. Enligt UD fungerar flygplatserna normalt, men eftersom långa bilköer kan förekomma uppmanas passagerare att vara ute i god tid.

UD:s reseinformation om Thailand finns på den här sidan.

Enligt nyhetsuppgifter på tisdag förmiddag håller demonstrationerna i Bangkok på att skingras och situationen förbättras.

Om du är på väg till Thailand, håll koll på utvecklingen på nätets nyhetssajter. Förutom de svenska sajterna är de här bra tips: www.bangkokpost.com, www.nationmultimedia.com och news.bbc.co.uk.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se
Foto: Flickr/adaptorplug

Kommentarer

kommentarer