Room77 visar Hyatt i Seattle


En amerikansk hotellsajt vill visa bästa vyn från hotellrummen. På Room 77 ska gäster kunna se utsikten från varje enskilt rum innan de ens checkat in.

Det var efter att Brad Gerstner råkat spana in utsikten från en annan gästs hotellrum som idén till den nya siten Room 77 föddes. Vyn från den andra gästens hotellrummet på det stora hotellet i Västindien var långt bättre än hans egen. Han valde då att skriva ner rummets nummer, i tanken att han skulle be om det nästa gång han kom på besök. Rummets nummer, 77, sparade han i en lista i mobilen.

Listan med rumsnummer med fin utsikt växte och snart började han dela med sig av listan till vänner som skulle resa. Delandet ledde till den nylanserade sidan Room 77.

Room 77 kan gäster se utsikten från varje rum på varje våningsplan för de hotell som listas. Sidan erbjuder än så länge bara listning på hotell från 16 olika amerikanska städer men planerna är att expandera.

Room 77 har förutom en webbsajt även en iPhoneapplikation. Varken applikationen eller sajten erbjuder än så länge möjligheten att boka rummen direkt utan skickar alla bokningar vidare.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer