Slott i Liechtenstein  (foto: flickr/tm-tm)

För den som tycker att en sommarvilla vid havet känns lite väl trångbott har ett nytt objekt dykt upp på marknaden för sommarbostäder: Liechtenstein.

Landet Liechtenstein må vara ett av världens minsta, men med över 500 rum och plats för 900 gäster kan det ändå vara ett av de större sommarställen som går att hyra.

För 70 000 dollar per natt får hyresgästen en symbolisk nyckel till staten och tillgång till ett land med 35 000 personer spridda över elva byar. Hyresobjektet ligger uppe på Airbnb, en typ av köp- och säljsajt för resemarknaden.

Idén att hyra ut landet väcktes när rapparen Snoop Dogg försökte köpa Liechtenstein förra året, men misslyckades. En mäklaragent för landet sade då att det dock inte varit några problem, så länge Snoop Dogg hade varit ute i god tid.

För den som nu har råd finns möjlighet att checka-in i princip var som helst i pyttelandet. På listan över tillgängliga platser att koppla av på finns bland annat prinsens privata vinkällare och landets skidanläggning. Minimikrav för erbjudandet är att gästen stannar minst två nätter.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se
(Foto: flickr/tm-tm)

Kommentarer

kommentarer