Nöjesparken Kaeson i Nordkorea (Foto: The Theme Park Guy)

Stefan Zwanzger har gjort sig känd för att vara världens mesta nöjesparksbesökare. ”The Theme Park Guy”, som han kallar sig har nu besökt en av de mer udda städerna i världen när det kommer till berg-och-dalbanor: Pyongyang i Nordkorea.

Zwanzgers besökte tre av stadens nöjesparker, alla under konstant uppsikt av den obligatoriska guiden alla utländska besökare måste ha med sig på sin resa genom Nordkorea.

Det var den sista parken som lämnade det största intrycket. I en stad utan internet, internationella telefonlinjer eller gallerior så finns en nöjespark med en splitterny italiensk-konstruerad berg-och-dalbana. ”Kaeson fun fair” som parken heter bidrar även med något ganska unikt för sin plats. När natten kommer stäng nämligen all elektricitet i staden av, förutom för nöjesparken.

Trots elektricitet och en ny attraktion lyckades Pyongyang dock bara skrapa ihop en tvåa i betyg, vilket går att jämföra med Zwanzgers septemberbesök på Liseberg vilket genererade 3,5 i betyg.

För den som planerar en resa och gillar nöjesparker rekommenderas Zwanzgers hemsida. Där finns gedigna guider till många parker runt om i hela världen.

Kommentarer

kommentarer