Flyg direkt till Central Park (Foto: Göran Ingman)

Nu startar Delta sina nya direktlinjer från Stockholm och Köpenhamn till New York. Första flygningen sker på fredag 28 maj.

Vi berättade redan i oktober förra året att Delta Airlines skulle börja flyga direkt från Skandinavien till New York. Nu på fredag sker de första avgångarna från Arlanda och Kastrup, till JFK-flygplatsen i New York.

– Vi tycker att JFK är det bästa alternativet för den som ska flyga från Europa till New York, säger Deltas Frank Jahangir när förklarar hur Delta ska konkurrera med övriga flygbolag på sträckan.

Sedan tidigare flyger Continental Airlines och SAS direkt till New York från Arlanda, men båda bolagen använder Newark som flygplats.

Att det finns utrymme för tre aktörer på rutten från Stockholm till New York är både Delta och företrädare för Arlanda övertygade om. Arlanda tappade ju i fjol Malaysia Airlines linje från Kuala Lumpur till New York via Stockholm.

– New York är en stor destination för svenskar, både för affärsresor och nöjesresor, men 25 procent av våra passagerare tvingas i dag mellanlanda på sin väg till New York, säger Kerstin Lindberg Göransson som är vd för Stockholm Arlanda.

Flygplanstyp blir Boeing 757-200 med plats för 162 passagerare. Avgång sker varje dag från Arlanda klockan 11.05 med ankomst till JFK klockan 13.55 lokal tid och åt andra hållet är avgångstid klockan 19.25 med ankomst Arlanda klockan 09.35 morgonen efter.

Delta driver rutten tillsammans med samarbetspartnern Air France-KLM som hjälper till med försäljning och marknadsföring. Enligt Air France-KLMs chef i Sverige, Noud Duyzings, ska biljettpriserna i ekonomiklass starta på cirka 4400 kronor, vilket är lägre än SAS och i nivå med Continental.

Men biljetterna går faktiskt att få billigare än så. Såväl i början av juni som i september går det att hitta tur och retur-resor med Delta Airlines från Stockholm till New York för 3948 kronor, visar sökningar på prisjämförelsesajten Flygresor.se.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se


>> ALLT OM NEW YORK. Reseguide, nyheter och tips om New York!

Kommentarer

kommentarer