Norwegian på blå himmel (Foto: Norwegian/Stig Patey)

Norwegian räknar med att börja flyga till New York runt nästa årsskifte, men det kan också bli tidigare. Det säger Norwegians vd i en intervju.

Arlanda tappar en av sina direktlinjer till New York i höst när Delta lägger ned sin linje, som vi kunde avslöja i tisdags.

Norwegians planerade långlinjer kan bli en ersättare till Delta på rutten till New York. Norwegian har beställt fem stycken Boeing 787 Dreamliner och när flygplanen börjar levereras, startas bolagets första långlinjer. Först New York, sedan Bangkok, från både Stockholm och Oslo.

– Vi börjar flyga till Nordamerika på en gång när vi får våra Dreamliner och det kan vara i slutet av 2012 eller i början av 2013. Det finns också en möjlighet att vi kommer att börja flyga tidigare, säger Norwegians vd Björn Kjos till Nyhetsbyrån Direkt, skriver DI.se.

Kjos säger i intervjun att Norwegian
till en början förmodligen har tre till fem avgångar per vecka för att öka till dagliga avgångar i takt med att flygbolaget får sina nya plan.

Biljettpriset för en tur och returbiljett till New York väntas ligga på ungefär 2000 norska kronor skriver DI.se, knappt 2200 svenska kronor.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer