Bing Travel

Microsoft ger sig på allvar in i prisjämförelser på resor. Nya funktionen “Price Predictors” gör att sökmotorn Bing tar sig an biljettbokningar på ett nytt sätt.

Microsoft har tidigare levt lite i skymundan med sin prissökmotor bing.com/travel. Men nu har man med hjälp av företaget ITA som utvecklar sökmotorer lyckats göra precis det Google annonserat att de vill göra i framtiden.

Bings nya flygbiljettjämförelse integreras i den vanliga sökmotorn Bing.com. En sökning i Bing på ”Flights from LA to Chi Town” tar till exempel fram de billigaste biljetterna mellan Los Angeles och Chicago.

Det Microsoft har lyckats med är att förena den enorma databas man redan har med det stora informationsflödet som flygpris generar. “Price Predictors” kan på så vis alltid säga det billigaste priset inte bara för ett specifikt datum och en specifk flygning, utan för alla flygningar de kommande tre månaderna.

“Price Predictors” fungerar än så länge bara för flygningar mellan Europa och USA eftersom den utgår från data genererad för den amerikanska marknaden. Förhoppningar är dock att inom en snar framtid kunna erbjuda tjänsten för alla stora flygplatser i världen.

Vad gäller Googles framtida planer på att köpa tidigare nämnda ITA ser de ut att möta ännu mer hinder. Amerikanska korruptionsmyndigheten har gått ut med ett offentligt uttalande där man starkt motsätter sig affären. Samtidigt meddelar Bing att man ingår ett starkare samarbete med Kayak.com i hopp om att ytterligare kunna utveckla sökmotorteknologin och dra fördelar av ITA.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer