Djemaa el Fna (Foto: Göran Ingman)

Intresset för Marrakech ökar, men direktflyg har det varit ont om. Nu startar Norwegian en linje från Kastrup till den marockanska staden.

Sägenomspunna, historiska, Marrakech har alltid lockat besökare till sin gamla stad och till det märkliga torget Djemaa el Fna och till de vackra omgivningarna där Atlasbergen reser sig.

Staden har dessutom fått extra skjuts av filmen Sex and the City 2 som delvis spelades in där. Som vi berättade nyligen har sökningarna efter hotell i Marrakech ökat explosionsartat tack vare filmen.

Men flygförbindelserna från våra breddgrader har varit dåliga. De som besökt Marrakech på senare år har gjort det som en del av en charterresa till någon av Marockos kustorter, eller fått flyga med byte på kontinenten.

Nu startar en Norwegian en linje till Marrakech från Köpenhamn och Kastrup. Första flygning sker den 3 november och det blir avgångar på onsdagar och lördagar under vintern. Biljettpriset startar på 499 danska kronor inklusive skatter och avgifter för en enkelresa.

– Med två avgångar i veckan kan våra resenärer i vinter själva bestämma om de vill ta steget in i sagornas värld endast för ett par dagar eller längre tid, säger Åsa Larsson som är pressansvarig på Norwegian.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer