Mamma Mia - på Skiathos

Över en miljon svenskar har sett – och hört – Meryl Streep och Stellan Skarsgård sjunga ABBA-låtar på bio. Mamma Mia är inget mindre än en fullständig toksuccé.

 

Och svenskarna har koll på att filmen är inspelad i Grekland. Ticket rapporterar om ett ökat intresse för Skiathos och Skopelos, de båda grannöarna där Mamma Mia filmades, och Apollo räknar med att filmen höjer Greklandstempen rejält inför kommande sommar.

 

Jag tyckte att filmen var helt okej, en trea med plus. Men så har jag lite svårt för musikalgenren – ständiga utbrott i sång har lite trovärdighetsproblem i mina ögon. Även om musiken, som i Mamma Mia, är riktigt bra.

 

Skiathos och Skopelos har lockat mig i flera år, långt innan Mamma Mias producenter upptäckte öarna. Med rykten om Egeiska havets klaraste vatten och några av Medelhavets vackraste stränder behöver de egentligen ingen extra draghjälp.

 

Imorgon bitti lyfter jag mot Skiathos och hinner med Skopelos på resan också.

 

Lovar att återkomma och berätta om Meryl Streep fortfarande står och gastar vid ett fallfärdigt hotell. Eller om biljettförsäljaren på färjan till Skopelos sjunger ut avgångstiderna till tonerna av Super Trouper.

Kommentarer

kommentarer