MAS MHbuddy

Malaysia Airlines släpper en Facebookapplikation. Förutom bokning av resor erbjuder tjänsten avancerade möjligheter att dela med sig av resplaner.

Facebookapplikationen MHbuddy finns än så länge bara i betaversion. Den är utvecklad av SITA, ett företag som tidigare legat i framkant med bland annat en Iphoneapplikation som låter användare se de bästa erbjudandena från närliggande flygplatser i Malaysia Airlines nätverk.

MHbuddy låter användare boka resor direkt från Facebook. När resan är bokan visar MHbuddy vilka vänner som bor på destinationen eller planerar att besöka den vid samma tidpunkt och påminner om att skicka ett meddelande till dem.

En resebokning kan också generera en statusuppdatering. Skulle någon som ser statusuppdateringen vilja ta samma flyg visar inte tjänsten bara vilken avgång utan även vilken flygstol som personen är inbokad på. Det gör det möjligt för vänner att boka in sig på samma flygning genom applikationen, från olika Facebookkonton, och se varandras sittplatser på flygplanet.

– Den här applikationen är ett stort steg framåt. Den ger människor som använder Facebook möjligheten att göra precis det Facebook gör bäst: hålla kontakten och dela upplevelser med varandra säger Jim Peters, utvecklingschef på SITA.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer