Bucuti Beach Hotel på Aruba (Foto: Göran Ingman/BortaBra.se)

Ni vet den där besvikelsen som uppstår när hotellet som enligt beskrivningen ligger ”på stranden”, vid incheckning visar sig ha en bullrande bilväg mellan lobbyn och havet?

Den besvikelsen lovar en ny hotellsajt att vi ska kunna undvika.

På The Beach Front Club finns bara hotell som verkligen ligger direkt på stranden – utan några som helst hinder mellan dig och havet.

Jag gillar idén och upplägget. Även om det är synd att den falska marknadsföringen av strandhotell är så utbredd att sajten överhuvudtaget behövs.

The Beach Front Club listar runt 8500 strandhotell världen över och visar hotellens läge på en kartbild som kan skiftas till satellitvy – för att bevisa att hotellet verkligen ligger direkt på stranden.

Några nackdelar? Jodå. Dels att webbplatsen, trots att den är sprillans ny, ser ut som något som överlevt sedan förra seklet, och dels att kart- och satellitbilderna inte går att zooma i. Vill man verkligen visa hotellens lägen i detalj, borde det gå att zooma ner till palmtoppsnivå.

Men det stora problemet är ett annat: informationen säger ingenting om hur havet bortom stranden ser ut.

Ett av hotellen som listas på sajten är femstjärniga Thistle Port Dickson Resort i Malaysia. Det ligger verkligen på stranden och stranden består av vit sand – precis som informationen anger.

Vad informationen inte berättar är att vattnet utanför Port Dickson är så grumligt och förorenat av den tunga fartygstrafiken i Malackasundet att ingen badar i havet.

Jag bodde på Thistle Port Dickson Resort för två år sedan. Badade, det gjorde jag i poolen – trots hotellets läge direkt på stranden.

Slutsats? Att inte ens The Beach Front Club kan skydda oss från hotellbesvikelser, även om tanken är god.

Kommentarer

kommentarer