Bil i Havanna på Kuba (foto: flickr/Drown)

Lärorikt resande står på programmet för den som vill bredda sina vyer. På både Kuba och Östersjön finns det chanser till intellektuellt stimulerande avkoppling.

För den politiskt intresserade erbjuder National Geographic på en drömresa. En 16-dagars kryssning med start i Köpenhamn och mål i St. Petersburg, som på vägen gör stopp i både Tyskland, Polen, Sverige, Litauen, Lettland, Estland och på Åland.

Men kryssningen lockar inte enbart med pittoreska Hansastäder utan även med två forna presidenter. På besök i Polen ges möjlighet att träffa den före detta polska presidenten och mottagaren av Nobels fredspris Lech Walesa. För den som inte får nog av postkommunistiska ledare är även ett besök med Sovjets sista ledare Mikhail Gorbachev inbokat i St. Petersburg. Resan sker med National Geographics eget skepp Explorer. Priser startar från 11 990 dollar per person. Mer information finns på sidan Baltic Cruise.

En mer exotiskt alternativ för den vetgirige finns i Kuba. Under november har resebolaget Skyros en skrivarvecka tillsammans med författaren och skådespelaren Steven Berkoff. Under resan får deltagarna chansen att öva upp författarskapet med Berkoff som lärare.

Författarveckan spenderas på det femstjärniga Habana Libre hotel i Havana. Priser för en vecka börjar på 1095 engelska pund exklusive flygresa till Kuba. Mer information finns på Skyros hemsida.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se
(Foto: Flickr/Drown)

Kommentarer

kommentarer