Klimatkompensera för en tjuga hos SAS

SAS kunder kan nu klimatkompensera för flygresan direkt när biljetten bokas. Priset blir 20 kronor, oavsett resans längd.

Möjligheten finns på flygningar inrikes i Skandinavien och på bolagets Europaflygningar, i samband med bokningar på sas.se. SAS interkontinentala långlinjer, de som släpper ut mest koldioxid, omfattas inte. Resenärer som vill klimatkompensera långflygningar får gå via den länk som sedan tidigare finns på SAS webb.

– Anledningen är att bokningen ligger på en annan teknisk plattform än inrikes- och Europaflyget, därför har vi inte kunnat göra den här enkla lösningen. Men ambitionen är att erbjuda möjligheten även för långlinjerna, säger SAS presschef Niclas Härenstam till BortaBra.se.

Priset har satts till 20 kronor för att göra det så lätt som möjligt för kunderna att kompensera för utsläppen. Beloppet är för högt för en inrikesresa, men egentligen för lågt för en Europaresa. Genomsnittet blir rätt, uppger SAS.

Pengarna går till projekt kring förnyelsebar energi i Indien, Mongoliet och Nya Zeeland – via samarbetspartnern Carbon Neutral.

GÖRAN INGMAN
goran@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer