Utbrotten av svininfluensa i Mexiko har inte lett till några reserestriktioner, men resenärer uppmanas att vara uppmärksamma på eventuella influensaliknande symptom kort efter hemresa.

Smittskyddsinstitutet uppmanar svenska resenärer att vara observanta på influensaliknande symptom inom en vecka efter besök i områden där smittan finns, eller om man träffat personer som blivit sjuka efter att ha varit på sådana platser.

Några restriktioner för resande har inte utfärdats.

Enligt Smittskyddsinstitutet finns stor risk för ytterligare spridning av viruset som orsakar sjukdomen. Hur allvarlig sjukdomen är, är ännu oklart. Men enligt myndigheten står det helt klart att svininfluensan inte är lika allvarlig som fågelinfluensan som spreds i Asien och Europa 2003 till 2006.

I Mexiko kan så många som 103 människor ha dött i sjukdomen, skriver DN idag. Smittan har bekräftats även i USA och Kanada och misstänkta fall finns i fler länder, men än så länge har ingen avlidit i svininfluensa utanför Mexiko.

För att hålla dig uppdaterad med den senaste händelseutvecklingen, håll koll på webbplatserna för Smittskyddsinstitutet och Världshälsoorganisationen WHO.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer