Morgon vid Niagarafallen (Foto: Göran Ingman/BortaBra.se)

Det finns hotellrum med utsikt, och så finns det hotellrum med vyer som tillhör de mest spektakulära i världen.

Skriver det här blogginlägget på 24 våningen i Embassy Suites Hotel, precis vid Hästskofallet i Niagara Falls, Ontario, Kanada. Bilden tog jag alldeles nyss.

Utanför fönstren dundrar 110 000 kubikmeter vatten i minuten nedför de 54 meter höga vattenfallen, tre till antalet, som lockar miljontals besökare varje år.

Vissa har sagt att Niagara Falls sedan länge blivit för turistifierat och kommersialiserat.

Och visst, det är svårt att påstå motsatsen när man inom loppet av någon minut passerar Guinness World of Records, Ripley’s Believe It or Not, Hard Rock Café, Planet Hollywood, Rainforest Café, och räknar till inte mindre än sex Starbucks.

Men. Fallen är lika imponerande ändå. Den som inte vill ta del av jippoutbudet kan ägna sig åt att bara njuta av det naturliga mästerverk som är ett av klotets allra vackraste.

Och reser man med barn måste det här vara ett av de bästa resmålen i Nordamerika. I Niagara Falls finns familjenöjen som räcker i dagar – och en naturlig superattraktion som motvikt till de konstgjorda. Det slår Disneyland alla dagar i veckan.

Tidigare i dag drog vi på oss blåa regnskydd och tog den klassiska turen på Maiden of the Mist – båtlinjen som funnits sedan 1846 – rakt in i dimman och duschen, guppande på det virvlande vattnet i kurvan precis nedanför det 920 meter breda Hästskofallet.

Vi kom tillbaka blöta, glada och nöjda.

Niagara Falls hamnar högt på min lista över häftiga reseupplevelser. Tipset blir att resa hit när säsongen går mot sitt slut. Just nu, i den senare hälften av oktober, är turisterna färre, höstfärgerna enastående, och priserna lägre än under sommarens högsäsong.

Rummet här på Embassy Suites kostar ganska precis tusen kronor natten. För en svit med två rum, jacuzzi, frukost, och bästa möjliga utsikt mot Niagarafallen. Svårslaget.

Kommentarer

kommentarer