Kung Fu (foto: BortaBra/Alexander Dangler)

Hong Kong Airlines är måna om säkerheten ombord sina flygplan och låter nu kabinpersonalen lära sig Kung Fu i hopp om en fredligare flygmiljö.

All nyanställd kabinpersonal måste genomgå en kurs i wing chun, en speciell typ av kung fu som bland annat Bruce Lee tränade. Den speciella typen av stridskonst innehåller korta snabba rörelser och ska vara perfekt lämpad för trånga utrymmen.

Flygbolaget uppger att personal ombord tvingas konfrontera aggressiva passagerare upp till tre gånger i veckan.

Lumpy Tang, en av flygvärdinnorna som nyligen utbildas i wing chun känner sig nu säkrare på arbetsplatsen.

– Det är svårt att förutse vad som kan hända i en sådan miljö som ett flygplan. Jag kan försvara mig själv nu och det gör att jag känner mig säkrare. Jag är glad att jag är en av de första som fått den här utbildningen.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer