Fred Finn, världens meste resenär

Britten Fred Finn är världens i särklass meste resenär, räknat i antal flugna kilometer. Han har bland annat korsat Atlanten 2000 gånger, varav 718 ombord på Concorde.

Så du tror att du är berest? Jämfört med Fred Finn känner vi nog oss alla som nybörjare, lyssna här bara:

Fred har flugit över 24 miljoner kilometer de senaste 52 åren, det motsvarar sträckan mellan jorden och månen – 31 gånger om! Han har besökt Afrika fler än 600 gånger, gjort minst 2000 flygningar över Atlanten och han är förmodligen den meste Concorderesenären någonsin med 718 flygningar på det legendariska överljudsflygplanet.

Han är, såvitt man vet, också den ende som flugit Concorde tre gånger på en dag.

– Det var av en god anledning. Jag hade ett kontrakt som behövde signeras på båda sidor av Atlanten, så jag hade frukostmöten i både London och New York och var tillbaka på kontoret i London med kontrakten samma dag, säger han till Daily Mail.

Fred Finn har räknat ut att hans resor kostat mer än två miljoner brittiska pund, en bit över 20 miljoner kronor. Kostnader som till större del tagits av de företag han jobbat för under sitt 70-åriga liv.

Idag är Fred Finn pensionerad från sitt jobb som ansvarig för internationella licenser, men har startat ett eget bolag och jobbar mot multinationella företag – för att kunna fortsätta resa världen över.

Bilden på honom och Concordeplanet togs redan 1983 när Guinness rekordbok gav honom världsrekordet för ”den som rest flest antal kilometrar som passagerare”. Sedan dess har han dubblat skörden.

Det enda som inte imponerar allt för mycket jämfört med andra rekordresenärer är antalet besökta länder.

Fred Finn har ”bara” varit i 139 av världens 196 länder. Där ligger han rejält efter svenske Peter Grip, bland många andra. Grip har besökt samtliga självständiga nationer i världen.

Fred Finn säger sig dock vara nöjd. De länder han inte varit till, vill han heller inte besöka. Nu planerar han istället att resa till månen – så snart tillfälle ges.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer