Vägen är resan (Foto: Istockphoto/jonenjan)

Sugen på en gratistripp till kontinenten? På grund av askmolnet har Hertz många bilar i Sverige som behöver köras tillbaka till sina hemstäder.

Hertz Freerider har funnits sedan 2006 och är, enligt bolaget, mycket populärt.

Den som är medlem i Freerider får kostnadsfritt köra tillbaka hyrbilar som befinner sig på fel Hertzstation, till hemmastationen. En vinn-vinn-situation, alltså. Föraren tar sig gratis till sin destination, Hertz får tillbaka bilen där den hör hemma.

På grund av askmolnet har ett ovanligt stort antal hyrbilar från europeiska Hertzstationer lämnats i Sverige av svenskar som tvingades ta hyrbil från kontinenten när vulkanaskan hindrade flygtrafiken.

– På våra uthyrningskontor över hela Sverige står det bilar som måste tillbaka till sina respektive hemländer. Det finns säkert många som skulle kunna tänka sig en tur till Amsterdam eller Paris över långhelgen till en lägre kostnad. Vi har även ett flertal bilar som ska till Köln och Berlin, så den hockeyintresserade har ju chans att få se hockey-VM på plats, säger Anders Tärnell som är marknadschef på Hertz Biluthyrning.

Förutom att hyrbilen blir gratis ingår även första tanken bensin. Därefter betalar föraren bensin och eventuella väg- och broavgifter.

Hemresan måste också ordnas på egen hand, till exempel med enkelbiljett på lågprisflyg eller med en tågresa. Det går inte att från Sverige boka en Freerider-bil som ska från en europeisk station tillbaka till Sverige.

– Det är för tillfället inte möjligt att via Freerider boka bilar som ska köras från utlandet till Sverige. Vi rekommenderar att man kontaktar det lokala Hertzkontoret på orten om man vill försöka hitta en gratis bil för hemresan, säger Anders Tärnell.

Mer information finns på www.hertz.se/freerider.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer