Upper East Side i Google Earth

1991 nynnade världen på "Walking down Madison". Kirsty MacColls klassiker om en promenad längs Madison Avenue i New York City.

 

En nyinspelning 2009 skulle lika gärna kunna heta "Googling down Madison". Jag har precis testat Google Earths nya 3D-uppdatering av Manhattan, med hundratals nya bilder av byggnader – och jäklar vad coolt det är.

 

Jag flyger fram längs 5th Avenue, svänger höger på 57th Street, till Madison. Fortsätter norrut till 77th Street, en ny högersväng tar mig in på gatan där jag bodde i somras. Över till 2nd Avenue där jag hittar charmiga vinbaren Uva, Southern Hospitality med de goda burgarna och Lenny’s där vi käkade vår frukostbagel.

 

Google Earth är så nära Manhattan man kan komma en januaridag i Stockholm.

 

Om du mot förmodan inte testat Google Earth – skäms! Ladda ned programmet här, sedan är det bara att upptäcka världen. Varning dock, det är förbaskat beroendeframkallande …

Kommentarer

kommentarer