Världens sämsta pappa

Huset som tillhörde Josef Fritzl, österrikaren som höll sin dotter fången i källaren i 24 år, ska rivas. Staden Amstetten vill förhindra att det blir en sevärdhet för turister.

När Josef Fritzl fälldes för kidnappningen och övergreppen mot sin dotter – hon hölls fängslad i 24 år och födde sju barn efter att ha våldtagits av sin far – såldes hans egendomar för att täcka delar av hans skulder.

Men huset i vars ombyggda källare dottern hölls fången, har inte fått någon köpare. Istället är det på väg att förvandlas till en bizarr turistattraktion för de som besöker Amstetten, skriver Daily Mail.

För att stoppa den utvecklingen har de styrande politikerna i staden beslutat att riva huset. Rivningen ska också ske bakom någon slags insynskyddande barriär som ska göra det omöjligt för nyfikna att filma eller fotografera.

Innan den fasansfulla historien med familjen Fritzl uppdagades 2008 hade Amstetten gjort investeringar för att locka turister att besöka stadens destilleri där en speciell typ av päronsnaps tillverkas.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer