NYHET. Att Fotografiska Museet i Stockholm på bara ett halvår lyckats bli en världskänd och tongivande attraktion, det gav en förstaplats när stora turismpriset 2010 delades ut igår.

Juryns motivering löd:
”På mycket kort tid har Fotografiska skapat en svensk världsattraktion i Stockholm. Genom en djärv och nyskapande satsning på fotografiets möjligheter som medium har de skapat publikdragande utställningar, en mötesplats för kunskap och upplevelser samt utbildningar.

Stora turismprisets syfte att främja kunskapsutvecklingen inom turistnäringen har verkligen uppnåtts via framgångsrik samverkan mellan amatörer och professionella fotografer. Att Fotografiska dessutom etablerat sig i ett industriellt kulturarv med alla tänkbara faciliteter, visar att man har lyckats etablera en verksamhet som inte bara är i takt med tiden utan också kommer att erbjuda framtida möjligheter”.

Stora turismpriset delades ut
för 17:e året i rad, under Svenska turistgalan. De övriga finalisterna var Skogens Konung, Orsa Grönklitt, Älgens Hus, Kosta Boda Art Hotel och Lokalproducerat i Väst.

Priset belönar ”föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige”.

Mer information om Fotografiska finns på dess webbplats.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se
(Foto: Flickr/Virre)

Kommentarer

kommentarer