Air France A380

Air France sätter i sommar in superjumbon, Airbus A380, på sträckan Paris-London. Tur/retur-biljetter startar på så lite som 870 kronor.

I den nyss avslutade webbfrågan här på BortaBra.se svarade 65 procent av läsarna att de inte flugit med Airbus A380 än, men gärna vill göra det. Nu har ni chansen. Det blir enklare och, framförallt, billigare än tidigare.

Air France sätter in superjumbon på kortflygningar mellan Paris och London i sommar. Från 12 juni till 30 augusti flyger en A380 på lördagar, söndagar och måndagar från Charles de Gaulle klockan 10.05 och tillbaka från Heathrow klockan 12.50. Under juli görs flygningar även på fredagar med samma avgångstider.

Flightnummer blir AF1980 från Paris till London och AF1981 från London till Paris. En tur/retur-biljett i ekonomiplats startar på ett så lågt pris som 80 pund, cirka 870 svenska kronor, skriver Travel Daily UK.

Det har spekulerats i att kortflygningarna görs för att fler piloter hos Air France ska få flygtimmar på A380:n, men en talesman för Air France säger till Bloomberg att det helt enkelt handlar om ekonomi.

Flygplanet som trafikerar Paris – Johannesburg står på marken i 17 timmar mellan varje flygning. Att istället använda planet på korta sträckor under de timmarna ökar flygbolagets intäkter, skriver Bloomberg.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer