Firefly - billigt flyg i Asien

Via en av våra läsare (tack Stefan!) har jag fått upp ögonen för Firefly.

Jag har hört talas om bolaget, men aldrig rest med det och har – ärligt talat – inte haft någon större koll på priser och destinationer heller.

Men det visar sig att Firefly är ett riktigt intressant alternativ till Air Asia för den som vill flyga billigt i Sydostasien. Eller komplement snarare, för bolaget har inte så väldigt många rutter än. Du hittar samtliga här.

Några linjer sticker ut extra. Direktflyg från Kuala Lumpur till Koh Samui, till exempel. En rutt som Air Asia inte flyger och där de flesta resenärer tar omvägen via Bangkok.

Firefly, som ägs av statliga Malaysia Airlines, använder nya turbopropellerplan av typen ATR 72-500, bjuder alltid på snacks och dryck och 20 kilo bagage ingår i priset. Ändå verkar det, på de sökningar jag gjort, som att biljetterna ofta kostar mindre än på erkänt billiga Air Asia.

En enkelbiljett från Kuala Lumpur till Koh Samui kostar från 170 kronor. Till Singapore eller Langkawi kommer du för 130 kronor.

Dessutom flyger bolaget från Subang, en flygplats bara 25 kilometer från Kuala Lumpur. Storflygplatsen KLIA, som Air Asia och Malaysia Airlines använder, ligger dubbelt så långt från staden.

Jag säger som Stefan i sitt mejl: hur är det möjligt?

Ingen aning, men det är trevliga nyheter för den som vill upptäcka Asien.

Kommentarer

kommentarer