Kai Holmberg på Feel Air

Norska lågprisbolaget Feel Air har inte gett upp än. Någon trafik eller några flygplan har företaget inte, men vd:n lovar att flygningar till New York och Bangkok inleds 2011.

Feel Air skulle börja med lågprisflyg till New York och Bangkok under våren i år, något som sköts upp till november. Nu säger företagets vd Kai Holmberg till norska DN att företaget är redo att starta sin flygverksamhet under nästa år, men något datum vill han ännu inte avslöja.

– Vi startar med två flygplan och rutter från Oslo och Stockholm till New York och Bangkok, men inom en femårsperiod är målsättningen att ha 16 rutter och nio flygplan, säger Kai Holmberg till DN.no.

Flygplanstypen blir Airbus A330-200 och en biljett till New York ska inte kosta mycket mer än drygt 2 000 kronor, tur och retur.

– Vi ska göra New York till det nya London och hoppas att folk reser till New York istället för London på sina weekendresor. Det blir inte så mycket dyrare, säger Kai Holmberg till DN.no.

Om Feel Air lyckas ta sig upp i luften betyder det att två lågprisbolag startar rutter till  Bangkok och New York från Skandinavien nästa år. Norwegian ligger också i startgroparna för en långdistanssatsning under 2011.

Kai Holmberg tror att det finns plats för båda bolagen. Han räknar snarare med att de tar passagerare från reguljärbolag som inte flyger direkt till destinationerna:

– Idag sitter folk och väntar åtta timmar på en flygplats i Wien innan de kan flyga vidare, bara för att spara några hundralappar. Nästa år blir det billiga flygbiljetter till spännande destinationer långt borta – och du kan flyga direkt!

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer