Facebook gör gemensam sak med TripAdvisor och låter dina vänner bli de nya recensenterna. Samarbetet är en del av vad Facebook kallar Instant Personalization, ett sätt för Facebookmedlemmar att dela information med varandra även utanför Facebooks gränser.

TripAdvisor är världens största resesajt med över 50 miljoner unika besökare i månaden. Trots dess enorma popularitet har sidan fått mycket kritik för sin brist på kontroll av vem som skrivit och vad som recenserats. Instant Personalization är ett steg mot ett mer personligt utbyte av tips där Facebookvänners egna resmål och rekommendationer står i fokus.

På TripAdvisor skapas bland annat en karta med Facebookvännernas egna resmål och rekommendationer. Sökresultat på hotell eller andra platser prioriterar vännernas egna recensioner och placerar dem högst.

Funktionen kräver ingen registrering men ett godkännande av villkor som medför att information kommer att delas mellan de båda sidorna. Intresserade användare börjar använda tjänsten omedelbart genom att trycka på ”Logga in med Facebook”-knappen högst upp på TripAdvisors sida.

Inställningar för att skydda integriteten finns och det går när som helst att sluta använda den nya tjänsten genom att avregistrera den.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer