Expedias iPhone-app

Hotellsajten Expedia har släppt en applikation för iPhone, som fixar hotellbokningen på bara fyra klick. Appen kommer snart även för Androidtelefoner.

Appen använder telefonens gps för att söka hotell i närheten, men det går också att använda en sökfunktion för att hitta hotell på andra platser. Hotellen visas i en lista eller på en kartvy.

Enligt Expedia krävs bara fyra klick från sökning till bokning för att ordna ett rum.

– Med bara några klick i sin telefon kan våra kunder boka över 130 000 hotell utspridda världen över. Så när resenären landat i London eller Marrakech går det snabbt att få information om närmaste hotell, om rum finns lediga, rumspriser och recensioner från tidigare gäster, säger Susanne Svensson som är nordisk marknadsansvarig hos Expedia.

I applikationen finns också omdömen från Tripadvisor och det går att filtrera sökningen så att bara hotell med höga betyg visas. 20 valutor finns att välja bland, till exempel svenska kronor.

Expedias app finns att ladda ned gratis för iPhone och iPod Touch. Inom några veckor släpps även en version för telefoner som använder operativsystemet Android.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer