Fish & Chips i London (Foto: Visitlondonimages/Britainonview/Pawel Libera)

Tripadvisor har frågat sina medlemmar vilka städer i Europa som serverar den sämsta maten. Alla resmål på topp tre finns i samma land.

Att brittisk matlagning pekas ut som dålig och maten som tråkig, är ingen större nyhet. Få besökare brukar tycka att maten var resans höjdpunkt. Men att alla tre platser på Tripadvisors topplista finns i Storbritannien, ger extra tyngd åt kritiken.

Europas sämsta mat finns i London, följd av Liverpool och Birmingham – om man ska tro de 3000 medlemmar på Tripadvisor som röstat i frågan.

Det kan tyckas aningen märkligt att Birmingham där den goda – men förvisso inte äkta indiska – rätten Chicken Tikka Masala föddes, har så dåligt kulinariskt anseende.

Birmingham hamnar också på en annan föga smickrande placering, som Europas näst fulaste stad. Så om du gillar god mat och vackra omgivningar kanske du ska söka dig någon annanstans.

London däremot får en hel del positiva omdömen, förutom det där med maten. Staden anses vara den mest intressanta i Europa och den som är lättast att ta sig runt i.

Vill du inta välsmakande måltider i vackra omgivningar? Då är det Rom som gäller. Den italienska huvudstaden toppar båda dessa listor.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer