Bikini förbjuds på Dubais allmänna stränder

Dubai skärper reglerna för hur invånare och besökare ska uppträda. Att dansa eller spela hög musik på offentlig plats förbjuds. Kyssar och kramar kan ge böter.

Lokaltidningar i Dubai skriver om de nya regler och riktlinjer som den styrande familjen i Dubai planerar att införa. De rör det mest som kan anses som stötande i det muslimska emiratet, från alkohol till offentliga kärleksyttringar.

Tidningen Al Emarat al Youm, med starka band till den styrande familjen Maktoum, skriver att det ska bli förbjudet att dansa och spela hög musik offentligt. Par som kysser varandra, håller händer eller kramas ute på staden kan få få böter eller till och med fängelse, skriver Travelmole.

Minikjolar och korta shorts kommer inte att tillåtas utanför hotell eller andra privata områden och den som vill bada och sola i bikini kommer att tvingas göra det på hotellens inhägnade områden, på Dubais allmänna stränder blir det inte längre tillåtet.

Att svära och göra fula gester kommer inte heller att tolereras och förbudet mot att dricka alkohol utanför de etablissemang som har specialtillstånd ska skärpas.

Om de föreslagna reglerna blir lag, är ännu inte klart, även om mycket tyder på det. Men det kommer knappast att påverka livet inne på hotell och turistanläggningar, där alkohol serveras fritt och klädseln är den samma som på liknande platser i resten av världen.

Däremot måste besökare blir mer noga med hur de uppträder och klär sig när de exempelvis ska shoppa i någon av Dubais många gallerior, skriver Travelmole. Långa byxor eller kjolar är krav och kläder som som sitter tajt eller går att se igenom, tillåts inte.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer