Okej kids. Det finns ett gammalt band som heter Creedence Clearwater Revival. För många år sedan gjorde farbröderna en rocklåt som heter Travellin Band, en av mina favoriter vid sidan av några spår från Dr Dre och Timbaland, och ett par svårmodiga hälsingeballader signerade Per Persson.

 


Jag vet att jag är ett freak
som gillar 70-talsrock, östkustrap och Perssons Pack, men det hör inte hit.

 

Saken är den att jag alltid trott att Travellin Band börjar med att John Fogerty ylar "Seven-Daddy-Seven coming out of the sky", och tyckt att det varit ett oerhört passande epitet för mäktiga Boeing 747.

 

(Jag pratar om jumbojeten med puckelrygg som var störst i luften i evigheter fram tills Airbus skickade upp A380 tidigare i år, för er som inte vet).

 


I dag fick jag reda på att det
– naturligtvis – ska vara "Seven-Thirty-Seven". Låten inleds alltså med en vanlig sketen, liten Boeing 737:a.

 

Snacka om antiklimax. Uppenbarligen har jag både skum musiksmak och dålig hörsel. Eller? Lyssna själva på klippet nedan.

 

Jag försöker glömma med lite midsommarfirande så länge.

 

 


Okej kids. Det finns ett gammalt band som heter Creedence Clearwater Revival. För många år sedan gjorde farbröderna en rocklåt som heter Travellin Band, en av mina favoriter vid sidan av några spår från Dr Dre och Timbaland, och ett par svårmodiga hälsingeballader signerade Per Persson.

 


Jag vet att jag är ett freak
som gillar 70-talsrock, östkustrap och Perssons Pack, men det hör inte hit.

 

Saken är den att jag alltid trott att Travellin Band börjar med att John Fogerty ylar "Seven-Daddy-Seven coming out of the sky", och tyckt att det varit ett oerhört passande epitet för mäktiga Boeing 747.

 

(Jag pratar om jumbojeten med puckelrygg som var störst i luften i evigheter fram tills Airbus skickade upp A380 tidigare i år, för er som inte vet).

 


I dag fick jag reda på att det
– naturligtvis – ska vara "Seven-Thirty-Seven". Låten inleds alltså med en vanlig sketen, liten Boeing 737:a.

 

Snacka om antiklimax. Uppenbarligen har jag både skum musiksmak och dålig hörsel. Eller? Lyssna själva på klippet nedan.

 

Jag försöker glömma med lite midsommarfirande så länge.

 

 

Kommentarer

kommentarer