Stranden i Barcelona (Foto: Flickr/chrismetcalf)

Barcelona är på väg att tappa sina känsla av hipp storstad, tycker stadsborna själva. Anledningen? Turister som inte har vett att byta om från badkläder när de lämnar stranden.

Barcelona är en av få storstadsmetropoler som också begåvats med en riktigt fin sandstrand. För turister innebär det en ovanligt bra möjlighet att kombinera sol och bad med shopping och cityliv.

Men för Barcelonaborna har det, kanske aningen oväntat, blivit ett problem. Staden vill inte se sig nedgraderad till en vanlig badort, skriver Jyllands Posten.

– Nu har det gått så långt att till och med familjefäder går in i matbutiker i bara badbyxorna. Det handlar inte bara om estetik, utan också om hygien. Vem vill har lust att åka buss bredvid en halvnaken man när det är varmt, skriver den katalanska tidningen El Periodico de Catalunya.

De besökande utlänningarnas förmåga att i allt större utsträckning promenera runt i staden i sina badkläder, gör att Barcelona startar en kampanj för att få bort bikinis och badshorts från stadens gator, torg och uteserveringar.

Kampanjen kommer att bygga på den retoriska frågan: skulle du går runt i badkläder hemma i din egen stad?

Vissa politiker har till och med föreslagit böter för den som inte klär sig på ett passande sätt, men så långt tycks det inte gå.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

(Foto: Flickr/chrismetcalf)

Kommentarer

kommentarer