Eagle Beach på Aruba

Aruba har högst andel återvändande turister av alla öar i Karibien.

Arubas hotell har högst beläggningsgrad i Karibien.

Kort och gott: folk älskar Aruba. Efter sex dagar vid Eagle Beach, ofta omnämnd som världens vackraste strand, förstår jag varför. Och jag inser varför Ving valt att satsa på direktflyg hit i vinter.

Om inte Aruba får svenska charterresenärer att släppa Thailand och testa något nytt, då finns ingen annan plats på planeten som kan göra det heller.

Aruba är så nära drömmen om en perfekt semester du kan komma.

Stränderna är fantastiska, så paradisiskt pudriga att fotografierna ser photoshoppade redan när man tittar på dem i kameraskärmen, havet skiftar från babyblåaste turkost till djupaste smaragdgrönt, klimatet är nästan fånigt stabilt (mellan 28 och 32 grader året runt) och du kan äta lika gott som i New York, Buenos Aires eller Stockholm.

Arubas enda svaghet är avsaknaden av kultur och historia. Men vem fasen reser till Karibien för att gå på museum?

I kategorin njutningsdestinationer är Aruba en svårslagen kandidat till förstaplatsen. Jag vet i alla fall, med två dagar kvar, att jag redan vill tillbaka – nästa gång längtan efter perfekt strand, ljumma bad, och god mat blir för stark.

Det ska bli intressant att se hur Vings satsning på Aruba i vinter faller ut. Jag hoppas att det går alldeles utmärkt, Aruba förtjänar det. Å andra sidan är jag inte den som tycker att du ska sitta och vänta på att chartern drar igång. Tvärtom. Passa på redan nu,
innan grannen börjar skryta om Eagle Beach, Oranjestad och Charlies Bar.

Ett tips kan vara att göra som jag: kombinera Aruba med en resa till New York. Lågprisbolaget JetBlue flyger direkt till Aruba från JFK, exempelvis.

DET är förmodligen den bästa kombination av stad och bad du kan göra.

Kommentarer

kommentarer