Afrikansk leopard (Foto: Flickr/arnolouise)

Ett franskt par har tilldömts 410 000 kronor i skadestånd i Tanzania, efter att deras son dödades av en leopard i en safaripark.

För tre och ett halvt år sedan attackerades och dödas en sjuårig fransk pojke av en leopard i nationalparken Tarangire i norra Tanzania. Pojken var på weekendresa till parken tillsammans med sina föräldrar.

Efter flera månaders domstolsförhandlingar fick föräldrarna idag ett skadestånd på 50 000 dollar, cirka 410 000 kronor, tilldömt sig av Tanzanias högsta domstol, skriver ETN.

Domaren håller med försvaret om att föräldrarna borde ha haft bättre uppsikt över pojken, men menar att huvudansvaret för gästernas säkerhet låg hos ägarna till Tarangire Safari Lodge där familjen bodde.

Inga åtgärder hade vidtagits trots att leoparden ofta tagit sig fram till husen i lodgen, ibland hade den matats av gästerna med rester från restaurangen.

Leoparden attackerade pojken när han lekte på verandan till familjens stuga. Hans kropp hittades en halvtimme senare, 150 meter bort. Leoparden avlivades av parkvakter tre dagar senare.

Leoparder anses normalt inte farliga för människor i Tanzania, de attackerar i regel bara för att skydda sig. Lejon svarar för merparten av de fall i landet där människor dödas av rovdjur, skriver ETN.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se
Foto: Flickr/arnolouise

Kommentarer

kommentarer