Köttbyen i Köpenhamn (Foto: Göran Ingman/BortaBra.se)

Vill du uppleva något annorlunda i Köpenhamn: kolla in Kødbyen.


Bara fem minuters promenad från centralstationen finns ett slakthusområde på väg att förvandlas till ett mat- och kulturmåste för den som besöker den danska huvudstaden, med restauranger, barer och konstgallerier.

 

Utvecklingen liknar den i Meatpacking District i New York, med
skillnaden att Kødbyen fortfarande i första hand används av slakterier
och köttgrossister – och i andra hand av barer och restauranger. Men det
är, som sagt, på väg att ändras.


Att det ännu ser ut som ett industriområde – och att lukten av prickig
korv (enligt säker källa) ligger tung över Kødbyen även när de festsugna
tar över på kvällen, bidrar till den annorlunda känslan.


Några ställen som är värda ett besök:


Kødbyens Fiskebar. Populär fiskrestaurang, ostron är ett av dragplåstren, trots att den ligger vid Flæsketorvet mitt i Kødbyen. www.fiskebaren.dk


Paté Paté. Trevligt brasseri i avskalad lokal, med bland annat tapas och vinbar. http://patepate.dk


BioMio. Ligger vägg i vägg med Paté Paté, i Bosch gamla
industrilokaler. Du kan inte missa neonskylten med det stora
tändstiftet. Vill ge "prisvärd ekologisk mat till folket". http://biomio.dk


Mer info om Kødbyen finns på www.koedbyen.kk.dk.

Kommentarer

kommentarer