… lanseras nu i Sverige.

Ni lär få läsa om väskan den kommande tiden, av omfattningen på pr-utskicken att döma. Och resebranschens mindre eftertänksamma publikationer har redan nappat på betet.

Jag trodde först att det var ett skämt, nyheten kom trots allt i början av april. Men icke. Någon har tydligen identifierat en marknad för rullande resväskor vars hjul, när så behövs, drivs av ett 12-voltsbatteri. På riktigt. Inte som ett hjälpmedel för funktionshindrade eller äldre resenärer, vilket hade varit rimligt, utan som en väska som löser ett problem för var och en. Typ den där helt oöverstigliga trottoarkanten utanför terminal 5 på Arlanda.

Så här beskrivs uppenbarelsen i ett pressmeddelande:

”Live Luggage har designat och konstruerat den första resväskan med eldrivna hjul, och ett system som innefattar en intelligent elmotor. Elmotorn är konstruerad för att driva resväskans hjul när det behövs extra hjälp.”

Ni kanske fick nog redan vid ”intelligent elmotor”, men det kommer mer:

”Handtaget, till synes en enkel sak, är utformad likt en pivot triangel. Ett helt nytt koncept på Live Luggages resväskor. Handtaget balanserar huvuddelen av vikten över hjulen, ungefär som på en skottkärra. På så sätt har vikten förskjutits rakt ovanför hjulen. Inte till slutet av din arm.”

Huh? En ”pivot triangel” som ”till synes är en enkel sak”. De uttrycken kan aldrig ha samsats i samma mening någonsin tidigare.

Live Luggage är en innovation vi behöver lika mycket som ett självöppnande pass, flygplansmat i pillerform, eller … TV-Shop. Vilket är exakt den känsla man får av att se reklamen.

Jag tar två. Och en Abdomenizer.

Kommentarer

kommentarer