Vad gör man bland ångorna i ett 600 år gammalt badhus i Antalya?

Tänker på ett blogginlägg av Alex Schulman, konstigt nog.

Det var under julresan till Thailand som Alex bloggade om oron över att få stånd vid fel tillfälle, i hans specifika fall under en massage på stranden.

Han är inte ensam, Alex Schulman. Det handlar om en krypande manlig miniångest det talas ganska lite om. Tanken på ofrivilligt stånd har seglat genom mitt huvud varenda gång jag fått en massage eller varit på en läkarundersökning där en … hrm … givakt skulle vara omöjlig att gömma.

Likadant varje gång, trots att det har aldrig hänt. Well, nästan.

Vi är lite konstiga på det viset, vi killar. Det behöver inte vara något sexuellt inblandat för att saker ska hända. Ibland räcker det med att en kalsongsöm kittlar lite extra, att lukten av en parfym från förr sveper förbi – eller att klockan slår tre.

Så när vi får massage är oron över att börja resa tält under handduken fullt berättigad – kroppskontakt och väldoftande oljor är ju trots allt inblandade.

Men turkiskt hamam är felsäkert. Jag lovar. Risk för ofrivilligt stånd finns fasen inte. Hamam är en avkopplande och säregen bad och massage-upplevelse, men fullständigt antisexuell. Mer så än ett läkarbesök, till och med.

Jag är förvisso hetero. Men jag kan
förstå att tanken på män iförda små höftskynken i ett helkaklat, immigt rum kan ses som aningen homoerotisk. Problemet är bara att det inte räcker att vara gay, du måste vilja krama björnar också. Då, men bara då, finns risk för ofrivilliga ryckningar under höftskynket. Kanske.

Mannen som skrubbade och tvättade mig var enormt kompetent. Och enormt stor. 120 kilo turk med nypor lika hårda som buken var omfångsrik. Efter storturkens ”scrub and soap massage” fick jag oljemassage av en skelögd, krumryggad farbror påfallande lik Gargamel. Med fingrar av galvaniserat stål.

Flera timmar senare känner jag mig fortfarande som nykavlad deg – på ett bra sätt. Dessutom kostade besöket inte mer än 35 lira, cirka 170 kronor, inklusive allt. Även ett glas äppelte.

Och jag lovar, oron för ickesanktionerade rörelser i mittens rike har aldrig varit så liten som på hamam.

Alex Schulman, du borde testa.

Kommentarer

kommentarer