Flygresorna går till storstäder (Foto: Istockphoto/narvikk)

Kärleken till Thailand lever och suget efter metropolerna New York och London håller i sig, när svenskarna söker flygresor på nätet. Det visar färsk statistik.

Topp 15 – mest sökta resmålen

1. Bangkok
2. New York
3. London
4. Malaga
5. Barcelona
6. Phuket
7. Alicante
8. Paris
9. Rom
10. Aten
11. Palma de Mallorca
12. Los Angeles
13. Istanbul
14. Nice
15. Miami

Fotnot. Gäller sökningar gjorda från vecka 1 till vecka 11 på Flygresor.se.

Enligt medieuppgifter den senaste tiden ser Turkiet ut att bli sommarens stora reseutropstecken. Men det gäller chartern. Följer vi sökningarna efter flygbiljetter på nätet blir svenskarnas resemönster ett helt annat.

Av drygt 800 000 sökningar på Flygresor.se under årets första elva veckor, toppar Bangkok, New York och London listan. Bangkok stod för 12 procent av sökningarna, New York för cirka sex procent.

London lade beslag på tredjeplatsen följt av spanska Malaga och Barcelona. På topp tio finns också Paris, Rom och Aten.

Turkiets huvudstad Istanbul hittar vi på plats 13 och charterorten Antalya först på plats 40.

Förklaringen står till stor del att finna i att det handlar om olika målgrupper. De resenärer som själva sätter ihop resan genom att boka flyg och hotell på nätet väljer andra resmål än de som följer utbudet i charterbolagens kataloger.

– Vi ser ett stort intresse för flygresor till storstäder, både inom och utom Europa. Även destinationer som Los Angeles, Kuala Lumpur och Sydney är populära när våra besökare söker och jämför pris på flygbiljetter, säger Mikael Robertsson, vd för Svenska Resenätverket som driver Flygresor.se.

De femton mest eftersökta resmålen hittar du i faktarutan ovan.

GÖRAN INGMAN
goran@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer