The Shard London

Jag skrev om The Shard i Vagabond i somras, när Londons nya bjässe till skyskrapa stod klar vid Themsens strand. Nu öppnar utsiktsplattformen med vida vyer över staden.

Trots de där raderna i Vagabond har jag en känsla av att The Shard inte alls fått den uppmärksamhet skyskrapan förtjänar i svenska medier – och att svenskar som reser till London lite förvånat kommer att peka och säga ”vad fasen är det där”.

För det är en riktigt spektakulär byggnad det handlar om, en spetsig pyramid klädd i glas som petar hål på Londondimman. Med sina 310 meter är The Shard den högsta skyskrapan inom EU och den näst högsta byggnaden i Europa. Högst är nybyggda Mercury City Tower i Moskva, som slår The Shard med knappa 30 meter.

The View from The Shard

The Shard invigdes i somras och strax, 1 februari, öppnas skyskrapans utsiktsplattform för besökare. Vyerna från 72:a våningen, 245 meter över Themsen, sägs vara spektakulära. Om du – mot förmodan – prickar in en molnfri dag i London är sikten hela 64 kilometer, skriver The Telegraphs reporter som fått en förhandsvisning.

Om du vill besöka The View from The Shard, som utsiktsvåningen kallas, är det bäst att förboka biljett. Bara ett begränsat antal biljetter släpps för direktentré varje dag.

Biljettpriset är 24,95 pund, cirka 250 kronor, om du förbokar på www.theviewfromtheshard.com.

Kommentarer

kommentarer