SAS Eurobonus byter modell

Modellen för SAS bonussystem, Eurobonus, ska ändras. Flygbolaget vill att antal bonuspoäng ska beräknas på vad biljetten kostar, inte på resans längd som fallet är idag.

Kunder som betalar mycket för biljetten ska belönas med fler bonuspoäng, det är avsikten när SAS överväger ändringar i beräkningsmodell för poängen i Eurobonus, skriver EPN.dk.

Idag ges bonuspoäng efter resans längd, vilket betyder att en billig resa från Stockholm till New York kan ge fler poäng än en dyr fullprisbiljett till Köpenhamn.

Men nu planerar SAS alltså att ändra sitt bonusprogram.

– I framtiden ska antalet poäng beräknas på det pris kunden betalar för resan, säger SAS koncerndirektör John Dueholm till EPN.dk.

Han lovar också att det ska bli enklare att använda bonuspoängen till att köpa resor även på populära avgångar.

– Många kunder har retat sig på att det varit svårt att boka bonusresor på de mest attraktiva avgångarna. Framöver blir det möjligt att boka plats med bonuspoäng om det bara finns ett ledigt säte.

SAS Sveriges presschef Niclas Härenstam bekräftar för BortaBra.se att en ny modell där priset styr antal bonuspoäng är ett spår som diskuteras inom bolaget, men säger att något beslut ännu inte är fattat.

Göran Ingman
goran@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer