Helikopter (foto: flickr/Kenny Holston 21)

Flyg helikopter eller åk limousine och gör en god sak för miljön samtidigt. Det är tanken bakom nya företaget GreenSeatFinder där tomma platser säljs billigt.

Varje dag används limousiner, helikoptrar och chartrade flygplan för att förflytta människor över jordklotet. En tredjedel av alla transporter återvänder dock tomma hem igen.

En svensk trio vill nu erbjuda resenärer att fylla de tomma stolarna på de återvändande resorna. GreenSeatFinder är initiativet där transportföretag kan lista sina tomma sträckningar, ofta till under 50 procent under priset för en standardbiljett.

Projektet är tänkt att bli en vinn-vinn situtation där både företagen tjänar på att fylla ut tomma säten och resenärer får möjlighet till bekväm transport till låga priser. Dessutom är det en stor vinst för miljön att minska antalet resor med tomma transporter.

GreenSeatFinder är gratis för företag men tar ut en medlemsavgift på en dollar för resenärer. Sajten är relativt nystartad men har redan börjat få in flera transportbolag som erbjuder tomma säten. GreenSeatFinder har förutom en hemsida även en Facebooksida.

ALEXANDER DANGLER
redaktionen@bortabra.se
(Foto: Flickr/Kenny Holston 21)

Kommentarer

kommentarer