Icelandair Boeing 757 winglet (Foto: Göran Ingman/BortaBra.se)

Igår gick Icelandairs första flygning till Washington DC. Precis som med bolagets övriga destinationer i Nordamerika kan du stanna i Reykjavik utan extra kostnad.

Icelandair flyger från Reykjavik till nordamerikanska resmål som New York, Boston, Minneapolis, Seattle, Orlando, Toronto och Halifax. Och sedan igår alltså även till Washington DC.

Avgångarna till USA och Kanada är anpassade efter inkommande flyg från Europa, till exempel från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, så du kan flyga hela sträckan samma dag med bara en kort transfertid på Keflavik.

Men för den som vill passa på att uppleva Island erbjuder Icelandair alltid gratis ”stop over” på vägen mellan Europa och Nordamerika, biljetten kostar alltså lika mycket även om du stannar i Reykjavik några dagar.

Washington DC är en sommardestination för Icelandair och skulle egentligen bara trafikeras fram till mitten av september, men planerna har ändrats och flygningarna fortsätter en bit in på nästa år. Därefter blir det ett kort uppehåll innan de startar igen i mars 2012.

En annan nyhet för den som gärna flyger till USA via Island är att Icelandair under sommaren har två dagliga avgångar till New York och Boston, morgon och eftermiddag.

REDAKTIONEN
redaktionen@bortabra.se

Kommentarer

kommentarer